BLACKBAGHEERA's

ESITTELY

KASVATTAJA

TANJA LUIRO-JUNTUNEN

Nimeni on Tanja Luiro ja asustelen Paltamossa Kainuussa avomieheni sekä koiralauman kanssa. 

Kotona meillä asuu kaksi mitteliä ja kaksi keeshondia. Sijoitus/osaomistuskoiria minulla on useita. Kasvatan sijoituskotiperiaatteella, koska en halua lisätä koiramäärääni ylenmäärin ja näin jokainen jalostukseen käyttämäni koira pääsee nauttimaan normaalista perhe-elämästä omassa perheessään.  

Olen kennelliitton sitoumuskasvattaja ja minulle myönnettiin Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinto n:o 1133 vuonna 2018. KASVATUSPERIAATTEENI

Koskaan en tee yhdistelmää mistä en olisi valmis ottamaan itse pentua. Kaikkien pentueiden vanhemmat ovat tutkittuja silmiltään ja polviltaan terveiksi.  Lisäksi vanhemmat ovat suurimmaksi osaksi myös luustokuvattuja. Jokaiselle pentueelle on peruste, jos terveystulokset jostain syystä poikkeavat priimasta.

Pennut kasvavat meillä kotioloissa, eikä kenneltiloissa. Näin ne saavat parhaat lähtökohdat elämään seuratessaan muun perheen toimintaa, ja sosiaalistuminen onnistuu parhaiten. Mitteli ei ole mikään tarhakoira, vaan se nauttii elämästään perheen keskellä.

Pennut luovutetaan useaan kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja kattavan pentupaketin kanssa. Mittelspitzin hinta on yleensä 900e - 1500e, hinta on alhaisempi jos pennulla on värivirhe tai jokin muu kauppasopimuksessa oleva hintaa alentava asia.

Käytän ainoastaan kennelliiton hyväksymiä lomakkeita sopimusasioissa.

Luovutan pentuni ainoastaan koteihin missä sitoudutaan noudattamaan hoito- ja ruokintaohjeitani, sekä tiettyjä periaatteitani. Näin uskon jokaisen osapuolen olevan tyytyväinen.

HISTORIAA

Ollessani pieni meillä oli ainoastaan saksanpaimenkoiria, joista koirainnostukseni lähti. Suurten koirien kasvatuksesta olen saanut kokemusta kahden tanskandoggipentueen verran vuosilta 2003 ja 2004. Mitteliharrastuksen myötä doggiharrastukseni pikkuhiljaa hiipui. Tärkein syy tähän oli mitteleiden alkukantaisuus ja terveys. Ensimmäinen mittelipentueeni syntyi 2002 ja pentueita on vuosittain kaksi tai kolme. 

Tanja Luiro - Paltamo, Suomi
Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!